Nerezový kastról DALIE
Nerezový kastról DALIE
Nerezový kastról so sklenenou pokrievkou je perfektná voľba a skvelý pomocník pre každú modernú domácnosť. Je ideálnou cestou ku zdravej výžive, diétnej, ekonomickej i estetickej príprave pokrmov. Silikónové úchytky bránia popáleniu rúk pri manipulácii. Vďaka sklenenému prevedeniu pokrievky budete vždy vidieť, čo sa v hrnci deje.
Hrniec Dalie je vhodný na všetky typy varných plôch vrátane indukcie, bez pokrievok možno do teploty 200 °C vkladať aj do rúry. Vhodný aj do umývačky riadu.
Materiál: vysoko kvalitná nerezová oceľ 18/10, sklo, silikón - úchyty
Tromf pre moderné varenie - riad z nerezovej ocele
Profesionálni aj amatérski kuchári dobre vedia, že nerezový riad je pokladom každej kuchyne. Panvice aj hrnce sa rýchlo zahrejú, dobre rozvádzajú a udržujú teplo. Tento riad tiež máva pekný design, takže sa z neho dá servírovať priamo na stole.
Ako používať nerezový riad
Pri varení na nerezovej oceli používajte primerané množstvo kvalitných olejov a tukov, ktoré vložíte do panvice skôr, než začne byť horúca – prázdna panvica sa vplyvom príliš vysokej teploty totiž môže zdeformovať! Pokiaľ máte nerezovú panvicu s nepriľnavým povrchom, vyhnite sa olejovým sprejom a používajte výhradne silikónové, teflónové a drevené miešacie náčinie. Pokiaľ sa jedlo lepí alebo pripaľuje, je to najskôr príliš vysokou teplotou.
Tradične je nerezová oceľ vhodná aj do rúry do teploty 200 °C - vždy je ale vhodné prečítať si odporúčanie výrobcu na vašom výrobku. Nerezový riad je možné používať na takmer všetkých typoch varných plôch, obvykle aj na indukcii – tu je opäť žiaduce odporúčanie výrobcu ako dosky, tak riadu.
Pri varení v nereze tiež pamätajte na to, že soľ je lepšie pridávať až do vriaceho pokrmu. Soľ totiž môže nepriaznivo pôsobiť na nerezový povrch. Vždy sa tiež uistite, že plameň zahrieva iba dno hrnca. Opaľovaním totiž vzniknú na stenách modré alebo hnedé škvrny, ktoré už neodstránite.
Ako umývať a skladovať nerezový riad
Všeobecne je možné nerezový riad umývať v umývačke, ale ak chcete, aby vám nerezová oceľ vydržala pekná mnoho rokov, vyhnite sa častému používaniu vysokých teplôt a umývajte tento riad čo najviac ručne. Nikdy nepoužívajte agresívne chemikálie alebo oceľovú drôtenku. Pokiaľ zostali na riade predsa len nejaké odolné zvyšky, nechajte ho cez noc namočený v octe a teplej vode. Alebo skúste jedlú sódu, ktorú povaríte v hrnci s trochou vody. Usadené nečistoty pustia a ich zvyšky ľahko odstránite umývacím prostriedkom a hubkou. Pokiaľ po uvarení cestovín zostali na dne a stenách hrnce dúhové škvrny, ktoré cez usilovné leštenie nechcú pustiť, pretrite ich obyčajným octom alebo citrónom. Hrniec potom stačí opláchnuť teplou vodou a škvrny zmiznú. Rovnako tak odstránite aj zaschnuté kvapky vody alebo vápenec usadený na dne.
Máte nerezový riad s nepriľnavým povrchom? Odporúča sa vrstva plsti alebo profesionálne preložky medzi riad, aby ste ho nepoškriabali. Inak sú tieto hrnce pomerne odolné. Môžete otočiť viečka uchom dole a naukladať hrnce na seba, zavesiť najobľúbenejšie kúsky na háčiky na kuchynskej lište alebo ich uložiť tak, aby boli po ruke - budete ich totiž často používať!
Parametre
Materiál telesa hrnca je tenký a vidieť z vnútra uchytenie držiakov.
- Dá sa z vnútra pekne vyčistiť lebo sa tam občas niečo privarí.
- Dno vyzerá byť pevné
- tenká stena hrnca
Veľmi kvalitné hrnce, odporúčam
- Dobrá veľkosť,kvalitné prevedenie
- Nevidim
Nápady pre útulnejší domov
Naše autorky pre vás pripravujú blog plný zaujímavých článkov. Či už hľadáte inšpiráciu v bytovom dizajne, šikovné rady do domácnosti, vyskúšané recepty alebo návody na vyrábanie dekorácií.