Sada riadu nerez CHEF 12 dielov
Sada riadu nerez CHEF 12 dielov
- masívne sendvičové dno na úsporné varenie
- na elektrické, plynové a keramické varné plochy
- sklenené pokrievky s otvorom pre paru
Nerezová sada riadu je vyrobená z kvalitnej ocele s výnimočnou technológiou spracovania sendvičového dna. Má ergonomické rukoväte, ktoré nepália a hodí sa i na použitie v rúre. Masívne sendvičové dno sa rýchlo ohreje, rovnomerne rozvádza teplo a udržiava ho po dlhú dobu. Všetky hrnce aj panvica sú vybavené sklenenými pokrievkami so širokou nerezovou obrubou a otvorom na únik pary. Každý z hrncov má na vnútornej strane mierku. Hlboká nerezová panvica je vybavená nepriľnavým povrchom, má univerzálne využitie a skvele sa hodí k príprave mäsa a omáčok.
Riad vyniká dlhou životnosťou a ľahkou údržbou. Je vhodný na všetky elektrické, plynové a keramické varné plochy okrem indukcie, je možné ho umývať v umývačke riadu. Hrnce bez pokrievok možné vkladať aj do rúry na maximálnu teplotu 200 °C.
Materiál: nerezová oceľ 18/0, sklo
Rozmery hrncov: 6,6 l - pr. 24 x 14,5 cm / 3,9 l - pr. 20 x 12,5 cm / 2,9 l - pr. 18 x 11,5 cm / 2,1 l - pr.16 x 10,5 cm
Rozmery kastróliku: 2,1 l - pr. 16 x 10,5 cm
Rozmery panvice: 3,4 l - pr. 24 x 7,5 cm
Tromf pre moderné varenie - riad z nerezovej ocele
Profesionálni aj amatérski kuchári dobre vedia, že nerezový riad je pokladom každej kuchyne. Panvice aj hrnce sa rýchlo zahrejú, dobre rozvádzajú a udržujú teplo. Tento riad tiež máva pekný design, takže sa z neho dá servírovať priamo na stole.
Ako používať nerezový riad
Pri varení na nerezovej oceli používajte primerané množstvo kvalitných olejov a tukov, ktoré vložíte do panvice skôr, než začne byť horúca – prázdna panvica sa vplyvom príliš vysokej teploty totiž môže zdeformovať! Pokiaľ máte nerezovú panvicu s nepriľnavým povrchom, vyhnite sa olejovým sprejom a používajte výhradne silikónové, teflónové a drevené miešacie náčinie. Pokiaľ sa jedlo lepí alebo pripaľuje, je to najskôr príliš vysokou teplotou.
Tradične je nerezová oceľ vhodná aj do rúry do teploty 200 °C - vždy je ale vhodné prečítať si odporúčanie výrobcu na vašom výrobku. Nerezový riad je možné používať na takmer všetkých typoch varných plôch, obvykle aj na indukcii – tu je opäť žiaduce odporúčanie výrobcu ako dosky, tak riadu.
Pri varení v nereze tiež pamätajte na to, že soľ je lepšie pridávať až do vriaceho pokrmu. Soľ totiž môže nepriaznivo pôsobiť na nerezový povrch. Vždy sa tiež uistite, že plameň zahrieva iba dno hrnca. Opaľovaním totiž vzniknú na stenách modré alebo hnedé škvrny, ktoré už neodstránite.
Ako umývať a skladovať nerezový riad
Všeobecne je možné nerezový riad umývať v umývačke, ale ak chcete, aby vám nerezová oceľ vydržala pekná mnoho rokov, vyhnite sa častému používaniu vysokých teplôt a umývajte tento riad čo najviac ručne. Nikdy nepoužívajte agresívne chemikálie alebo oceľovú drôtenku. Pokiaľ zostali na riade predsa len nejaké odolné zvyšky, nechajte ho cez noc namočený v octe a teplej vode. Alebo skúste jedlú sódu, ktorú povaríte v hrnci s trochou vody. Usadené nečistoty pustia a ich zvyšky ľahko odstránite umývacím prostriedkom a hubkou. Pokiaľ po uvarení cestovín zostali na dne a stenách hrnce dúhové škvrny, ktoré cez usilovné leštenie nechcú pustiť, pretrite ich obyčajným octom alebo citrónom. Hrniec potom stačí opláchnuť teplou vodou a škvrny zmiznú. Rovnako tak odstránite aj zaschnuté kvapky vody alebo vápenec usadený na dne.
Máte nerezový riad s nepriľnavým povrchom? Odporúča sa vrstva plsti alebo profesionálne preložky medzi riad, aby ste ho nepoškriabali. Inak sú tieto hrnce pomerne odolné. Môžete otočiť viečka uchom dole a naukladať hrnce na seba, zavesiť najobľúbenejšie kúsky na háčiky na kuchynskej lište alebo ich uložiť tak, aby boli po ruke - budete ich totiž často používať!
Parametre
Nápady pre útulnejší domov
Naše autorky pre vás pripravujú blog plný zaujímavých článkov. Či už hľadáte inšpiráciu v bytovom dizajne, šikovné rady do domácnosti, vyskúšané recepty alebo návody na vyrábanie dekorácií.