Záclony a závesy 300 cm, 280 cm

 

 

 

 

Ponúkame vám lacné záclony v klasickom žakárovom prevedení. Hotové záclony majú zakončené boky a nemusia sa už upravovať. Ihneď ich teda môžete zavesiť na vaše okno.

Ak potrebujete balkónový komplet záclon, máte na výber z niekoľkých krásnych vzorov. Záclony sú vyrobené zo 100% polyesteru a výborne sa udržujú. Záclony ponúkame v štandardnom bielom prevedení.

 

Ako správne uchytiť a nariasiť?

 

Hotové záclony sú určené na zavesenie na žabky, ktoré by pre pekné a pravidelné riasenie nemali byť od seba vzdialené viac ako 10 cm.

Aby záclona na okne dobre vyzerala, odporúča sa ju nariasiť až na 2,5 násobok šírky okna. Pri výbere vzoru berte do úvahy veľkosť miestnosti, štýl interiéru a mieru svetla v izbe. Ak chcete mať v miestnosti viac svetla, voľte záclony vitrážové, oblúkové alebo s jednoduchším vzorom. V opačnom prípade dajte prednosť záclonám s hustejším dekórom. Pri tomto type platí, že ho budete menej riasiť, aby vynikol vzor záclony.

 

 

 

 

Aká by mala byť šírka záclony?

 

Pri výbere správneho rozmeru záclony treba zohľadniť rozmer okna a výšku garniže. Hotové záclony s rozmerom 350 x 160 cm sú určené na okno, ktorého šírka vrátane 15 cm presahov po oboch stranách je 140 - 175 cm. Ideálne umiestnenie záclonovej tyče je 10 cm nad oknom.

Ako správne zvoliť dĺžku záclony?

 

Bežná dĺžka záclony siaha buď po parapet (A) alebo nad kúrenie pod oknom (B). Dĺžku zmeriate od žabiek smerom nadol.

Ak je záclona dlhšia ako potrebujete, upravíte ju veľmi jednoduchým spôsobom bez nutnosti šitia. Horný pevný okraj rovnomerne prehnite, aby ste dosiahli požadovanej dĺžky.

 

 

 

 

Starostlivosť o záclony

Na pranie použite špeciálny prací prostriedok na záclony s obsahom aktívnych látok proti zošednutiu a perte programom na jemnú bielizeň pri teplote maximálne 30 °C. Záclony nežmýkajte, prípadne nastavte počet otáčok na minimum a odstreďujte krátko. Sušičku vôbec nepoužívajte. Záclony ihneď zaveste. V prípade nutnosti ich žehlite iba na minimálnu teplotu.

1 produkt
Šírka: 300 cmVýška: 280 cm
Voálová záclona na francúzske okno CELIAN XXL 300 x 280 cm 1 Voálová záclona na francúzske okno CELIAN XXL 300 x 280 cm 2
Voálová záclona na francúzske okno CELIAN XXL 300 x 280 cm
44.90 
Na sklade viac ako 10 kusov
Zobraziť

Tlačený katalóg

Katalóg Jar 2024 pre Váš útulnejší domov.

Nápady pre útulnejší domov

Naše autorky pre vás pripravujú blog plný zaujímavých článkov. Či už hľadáte inšpiráciu v bytovom dizajne, šikovné rady do domácnosti, vyskúšané recepty alebo návody na vyrábanie dekorácií.

Newsletter
Novinky a akcie
na váš e-mail

Detaily o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Garancia bezpečného nakupovania
Sme členmi APEK a dodržiavame pravidlá bezpečného nákupu.
4 312 výdajných
miest
a mnoho výhod pre
váš pohodlný nákup