Domáca cukrárňa

 

Ak chcete svojej rodine urobiť radosť, prichystajte pre nich sladkú rýchlovku. Jediné, čo budete potrebovať, je väčšie množstvo pohárov. S kľudom siahnite po pohároch na víno. Vôbec nevadí, keď sa na stole zíde každý pohár iný.

Prípravu pohárov si rozvrhnite podľa toho, aké recepty chystáte. Ovocné poháre by mali prekypovať čerstvosťou, pripravte ich teda priamo pred samotným servírovaním. Zmrzlinové dezerty samozrejme tiež neznesú odklad. Zato čokoládové peny a krémy so želatínou treba dlhšiu dobu chladiť. Môžete si ich teda pripraviť dopredu. Pri chystaní väčšieho počtu chodov to oceníte, pretože iba siahnete do chladničky pre hotové pohostenie. Ak sa chcete naučiť niečo nové, nachystali sme vám jednoduchý trik - plnenie pohárov dvoma náplňami, po diagonále.

 

KOKOSOVÁ PENA S JAHODAMI

Kokosová pena

  • 4 plátky želatíny
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • štipka mletej škorice

Jahodový mix

  • 250 g čerstvých jahôd
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 plátky želatíny

1. Do kastrólika dajte kokosové mlieko, cukor a škoricu a zmes zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.

2. Medzitým nechajte napučať želatínu v studenej vode. Do odstavenej horúcej zmesi (nesmie sa variť) vmiešajte vyžmýkanú želatínu. Premiešajte, dajte vychladnúť a zatiaľ ušľahajte smotanu. V okamihu, keď zmes začína tuhnúť, smotanu opatrne vmiešajte do základu. Krém vložte do pohára a v šikmej pozícii nechajte stuhnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa.

3. V okamihu, kedy je možné pohár so stuhnutou penou postaviť, pridajte rozšľahané jahody. Jahody rozmixujte s cukrom a zahustite želatínou. Zmesou dolejte stuhnutý kokosový krém do rovnakej výšky a dajte znova chladiť.


JOGURT S MÜSLI

Hustý grécky jogurt oslaďte medom, vložte do pohárov a zasypte vrstvou obľúbeného müsli. Tesne pred podávaním pohár dozdobte černicami alebo malinami posypanými cukrom a dozdobte lístočkami mäty.


ČOKOLÁDOVÁ PENA

  • 100 ml smotany na varenie
  • 120 g 70% čokolády
  • 3 plátky želatíny
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 40 ml whisky
  • hrsť detských mini piškótov

1. Smotanu na varenie pomaly ohrievajte spoločne s rozlámanými kúskami čokolády.

2. Medzitým namočte želatínu do studenej vody a nechajte napučať. Dobre rozpustenú čokoládu odstavte, želatínu vyžmýkajte a vložte ju do čokolády. Pridajte alkohol a metličkou rozšľahajte na hladkú hmotu.

3. Než zmes vychladne, ušľahajte smotanu a po malých častiach ju zašľahajte do chladného základu. Do pohára vložte pár sušienok, zalejte ich penou, dozdobte alebo preložte podľa chuti a dajte vychladiť.


 

Na šikmej ploche sa ocitol pohár s kokosovým krémom, aby mohol v tejto pozícii stuhnúť. Musíte si vymyslieť oporu, ktorá poháre udrží.

 

V okamihu, keď pohár so stuhnutou penou postavíte, pridajte rozšľahané jahody tiež zahustené želatínou. Zmes nalejte k bielej pene presne do miesta, kam dosahuje kokosový krém.

 

Trojica s pokušením obsahuje zľava - grécky jogurt s müsli, černicami a mätou; jahody s kokosovým krémom a čokoládovú penu s whisky. Pochutnajte si.

Tlačený katalóg

Katalóg Leto 2024 pre Váš útulnejší domov.

Nápady pre útulnejší domov

Naše autorky pre vás pripravujú blog plný zaujímavých článkov. Či už hľadáte inšpiráciu v bytovom dizajne, šikovné rady do domácnosti, vyskúšané recepty alebo návody na vyrábanie dekorácií.

Newsletter
Novinky a akcie
na váš e-mail

Detaily o spracovaní osobných údajov nájdete tu.

Garancia bezpečného nakupovania
Sme členmi APEK a dodržiavame pravidlá bezpečného nákupu.
4 312 výdajných
miest
a mnoho výhod pre
váš pohodlný nákup